انواع دوربین مداربسته بر اساس شکل ظاهری
صرف نظر از نوع سیگنال خروجی دوربین) آنالوگ یا دیجیتال(، دوربین ها از نظر شکل ظاهری بسیار متنوع اند و مهم ترین آنها دوربین های دام، بالت، صنعتی، اسپید دام و پین هول است.
- دوربین های دام :(DOME) معنی لغت کلمه دام (DOME )گنبد است که این دوربین نیز شبیه یک گنبد ساخته شده است. در واقع دوربین دام به دوربین های سقفی نیز معروف اند. صرف نظر از نوع دید در روز )معمولی( یا قابلیت دید در شب و یا نوع لنز )ثابت و متغیر(یا نوع امواج)دیجیتال یا آنالوگ( به کلیه دوربین های سقفی و گنبدی شکل، دوربین دام گفته می شود. این دوربین ها بیشتر در مکان های داخلی (IN DOOR)استفاده می شود.)هرچند نوع ضدآب آن نیز جهت مکانهای بیرونی وجود دارد(.

2) دوربین های دیواری یا بولت :(BULLET) به دوربین هایی که در بیرون از اماکن (OUT DOOR)یا بر روی دیوار نصب می شوند دوربین های بولت می گویند. بیشتر این نوع دوربین ها درجه حفاظت IP بالایی دارند. این دوربین ها به دلیل قرارگرفتن در معرض آب، به دوربین های ضدآب نیز معروف اند. دوربین های مدار بسته بولت از نظر نوع لنز به دو دسته لنزثابت (Fixed lens)و لنز متغیر ( Varifocal Lens)تقسیم می شوند.

3) دوربین های صنعتی(Industrial )یا باکس : (BOX) به معنای جعبه ای است که بدنه)باکس (معمولا مکعب مستطیلی شکل فلزی یا پلاستیکی دارند. با توجه به امکان نصب انواع لنز خارجی بر روی اینگونه از دوربین های مداربسته میتوان فاصله کانونی مناسب در محیط نصب دوربین مدار بسته را در اختیار داشت. با آنکه اغلب دوربین های صنعتی فاقد تکنولوژی IR( دید در شب) می باشند، مقاومت بسیار بالایی نسبت به شرایط نامناسب جوی مانند گرد و غبار یا رطوبت دارند. به همین دلیل از این نوع دوربین ها به نام دوربین مدار بسته صنعتی نام می برند(مقاومت این نوع دوربین در شرایط سخت). این دوربین را بدون قاب در داخل و با قاب در بیرون و مکان های صنعتی نصب می کنند.
4) دوربین های اسپیددام چرخشی: دوربین های چرخشی یا Speed Dome و یا PTZ به دوربین های مداربسته ای گفته می شود که قادر به گردش در جهت افقی تا 360درجه (Pan )و حرکت در جهت عمودی تا 90( یا 180 )درجه(Tilt )دارا هستند. این دوربین ها دارای قابلیت زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. از این رو فرد)کنترل کننده( می تواند با استفاده از قابلیت PTZ سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که میخواهد بچرخاند و در هر جا که میخواهد زوم کند. دوربین های اسپیددام به دلیل وجود موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند. این دوربین ها معمولا دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب هستند. یکی از قابلیت های مهم دوربین های مداربسته گردان امکان تعریف کردن تعداد مشخصی Preset برای دوربین است. این پریست ها به شما امکان می دهد دوربین را طوری تنظیم کنید که به صورت برنامه پذیر و زمانبندی شده محل هایی مشخص را به شما نشان دهند. برای کنترل دوربین های اسپیددام و PTZ از کیبورد کنترلر یا Joystick استفاده می شود و با آن میتوان به راحتی دوربین را به جهت دلخواه چرخاند و یا روی موضوع خاص زوم کرد.

5) دوربین های پین هول ( Hole Pin) : واژه پین هول به معنای سوراخ بسیار کوچک است و به لنز دوربین های پین هول اشاره میکند. این دوربین ها از طریق دریچة کوچکی که در قسمت جلوی دوربین روی لنز قرار دارد، تصویربرداری می کنند. دوربین های پین هول در کیفیت های متفاوتی تولید می شوند. لنز همه دوربین های مداربسته پین هول ثابت است اما تنوع شکل زیادی دارند. اکثر دوربین های مداربسته پین هول قابلیت دید در شب ندارند و برای تصویر گرفتن در شب نیاز به نور یا مادون قرمز جداگانه ای دارند.
انواع دوربین مداربسته بر اساس کاربرد آن:
دوربین بیسیم:(Wireless) این دوربین ها عیوب و محاسنی دارند که هر یک می تواند گسترش یا عدم استفاده آن را درپی داشته باشد. نکته حائز اهمیت در دوربین های بیسیم این است که دوربین های آنالوگ را نمیتوان بیسیم نمود.(یا حداقل با امکانات ساده نمیتوان این کار را کرد). اما دوربین های تحت شبکه به سادگی به دلیل خروجی دیجیتالی تصویر(کدهای باینری) میتوان آنها را توسط امواج منتقل نمود. امروزه از این دوربین ها استفاده های زیادی در کنترل محیط خانه و اماکنی که سرمایه گذاری اولیه کمی می خواهند استفاده می شود. دقت شود که این دوربین ها هم می توانند به صورت مجزا و هم وابسته به دستگاه ضبط عمل کنند. دوربین بیسیم آنالوگ (معمولی و HD ) از طریق تبدیل سیگنال های تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان انتقال آنها را فراهم می آورد. دوربین های بیسیم از تکنولوژی وای فای (Wifi )معمولا برای انتقال دیجیتال )تحت شبکه( اطلاعات استفاده می کنند. این تکنولوژی امکان انتقال حجم بسیار بیشتری از اطلاعات با سرعتی به مراتب بالاتر را فراهم می آورد. فرستنده های دیجیتال حساسیت کمتری نسبت به نویز و شرایط محیطی دارند.

دوربین ضدآب : (WaterProof) میتوان گفت تقریبا تمام دوربین های امروزی دارای درجه حفاظت در برابر آب را دارند. حتی دوربین های امروزی دارای پایه ((International Protection IP بالا می باشند تا اتصالات و فیش آن نیز از وجود گردوغبار مصون باشند. در گذشته، این کار با قرار دادن دوربین در کاور انجام می شد، اما امروزه درجه حفاظت بالای دوربین ، کاور دوربین را منسوخ کرده است.
دوربین مخفی یا مینیاتوری:(Mini)بیشتر دوربین های آیفون های تصویری و چشمی های درهای ورودی واحدهای آپارتمانی از این نوع می باشند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.